Mikulás

 2009.12.13. 10:27

Végre rávettem magam, hogy megírom a beszámolót a Mikulás estről. Úgysem tudok mit csinálni ma, mert kinn túl hideg van a görkorizáshoz (azt terveztem mára, lehet röhögni) és még meg is fáztam tegnap, szóval innen az ágyból ez a tevékenység pontosan megfelel.


Szürtei Cigány Iskolába a Mikulás december 5-én érkezett este 4 óra után. Gyermekek énekkel fogaták őt, bár ez elég rosszul sikerült, mert keverték a sorokat. Miután köszöntöttük az őszszakállú öregapót, a gyerekek előadták a betanult színdarabot, egy kávézgatással, tácolással egybekötött éneket is, aztán pedig egy bábjátékot. A műsorszámok között pedig versek hangoztak el. Eléggé jól összeszerkeztett műsort sikerült összehoznunk és még a színdarab is jól sikerült, legalábbis a többiek ezt mondták. A bábjáték pedig egyszerűen fantasztikus volt, bár egy kis hangosítás nem ártott volna.
Műsorunk vázlata:
    -Sándor: Mikulás története
    -Énekek, Mikulás üdvözlése
    -Színdarab: egy rossz tündér jó útra tér és a Mikulás megbocsát neki.
    -Bea: Mikulás, Mikulás (vers)
    -Kávézós, táncolós, éneklős jelenet
    -Bábjáték: gyerekek egy-egy maguk készítette fakanálbábu segítségével különböző felnőttek bőrébe bújtak és a mesterségekről beszéltek.
    -Szilvia: (?) (vers)
    -Ajándékosztás
Mindezen protokoll dolgok után jött a tánc és a mulatság, tortázás, beszélgetés, édességek elfogyasztása. Hihetetlen, hogy ezek a gyerekek milyen jó ritmusérzékkel rendelkeznek, de nem ám csak egy kettő, az összes. Mindegyik vérében benne van az a tipikus cigányos mulatozás. Azon is meglepődtem, hogy leginkább cigány zenére szeretnek táncolni, nem a modernekre, amikre ha valaki megpróbál táncolni, könnyen azt hiszi a nézőközönség, hogy epilepsziás rohama van. Igaz, a gimimhez képest még ez a buli is elég modern és elfogadhatatlan volt. :)

(Sajnos ekkorra már lemerült a fényképezőm, így ezért nem láttok róla képet, bocsi! :))

A bejegyzés trackback címe:

https://sura.blog.hu/api/trackback/id/tr131599258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása